NuGet поставя версия пакет в пътя. Дали Paket прави същото

NuGet поставя версия пакет в пътя. Дали Paket прави същото?
Не, тъй като Paket осигурява глобален поглед на вашите зависимости обикновено се инсталира само една версия на пакет и затова не е необходима номера на версията на пътя. Това го прави много по-лесно с референтни файлове в пакета и не е нужно да редактирате тези препратки, когато се актуализира пакет.

Ако наистина трябва да има версията на пътя за някои пакети (като xunit) все още можете да направите това.
NuGet позволява да използвате различни версии на една и съща опаковка. Мога ли да направя това с Paket?
Обикновено не искате това да се случи. Повечето решения, които имат няколко версии на една и съща опаковка инсталиран направиха това по случайност. Тъй NuGet не разполага с глобална заключване на файлове и магазини версия информация в packages.config (на проект), че е трудно да се запазят всички проекти консолидирани. Paket, от друга страна дава глобална / консолидиран изглед на всичките си зависимости във файла paket.lock.

В много редки случаи, когато наистина трябва да се поддържат различни версии на една и съща опаковка, можете да използвате зависимостта групи разполагат. Всеки зависимостта група получава решен самостоятелно, така че да се занимава с разрешаването на конфликта на косвените зависимости, но най-важната разлика е, че с помощта на групи е преднамерено действие. Трябва изрично да се назоват групата в paket.references файлове, така че това няма да се случи случайно.