Paket е мениджър на зависимостта за .NET

Paket е мениджър на зависимостта за .NET и моно проекти, която е предназначена да работи добре с NuGet пакети и също така дава възможност съотнасяне файлове директно от Git хранилища или всяка HTTP ресурс. Тя дава възможност за прецизен и предсказуем контрол над това, което пакети на проектите в рамките на вашата справка заявление.

Ако искате да научите как да използвате Paket след това прочете „Първи стъпки“ урока и да разгледаме най-често задаваните въпроси.
Ако вече използвате NuGet за управление на пакетите в разтвор след това можете да научите за ъпгрейд процес в конвертирате от раздел NuGet.

Аз не разбирам защо аз трябва Paket да управлявам своите пакети. Защо не мога да просто използвайте NuGet?
NuGet не отделят концепцията на транзитивни зависимости; Ако инсталирате пакет в проекта си и този пакет има допълнителни зависимости тогава всички преходни пакети са включени в packages.config. Няма начин да се каже кои пакети са само преходни зависимости.

Още по-важно: Ако два пакета споменаващи противоречиви версии на пакетите, NuGet мълчаливо ще отнеме най-новата версия (прочети повече). Вие нямате контрол върху този процес.
Paket, от друга страна поддържа тази информация за последователна и стабилна основа в рамките на файла paket.lock в основата на решение. Този файл, заедно с преписката по paket.dependencies ви дава възможност да се определи точно какво се случва с вашите зависимости.
Paket остарели команда изброява пакети, които имат на разположение нови версии.
Paket също позволява на човек да референтните файлове директно от GitHub хранилища, GISTs и HTTP.